Casino

Så spelar man lotto

Att spela på lotto är en favorit bland svenskarna. Man har gjort det länge och man kan följa dragningarna i realtid. Idag finns det möjlighet att spela på mer än vad det gjorde för bara ett par år sedan. Det innebär mer underhållning och fler spelchanser för svenska folket.

Många har glada minnen av hur de följde med sina föräldrar till spelbutiken som barn. Väl där så plockade de upp en lottokupong och satte igång med att välja vilka nummer man skulle spela på. Ett par av numren kanske man fick, som barn, vara med och välja. Andra var standardnummer som barnens födelsedagar eller det datum man gifte sig.

Hur som helst så var det en familjeutflykt som man värdesatte och som gav många varma minnen. Många spelar lotto än idag. Dock ser det lite annorlunda ut. Man kan fortfarande spela i butik, men för många så har spelandet flyttat ut på internet. Om man läser en svensk lotto-guide så inser man snabbt att möjligheterna har blivit fler.

Massor av spel

Idag finns det mängder av sidor som erbjuder lottospel. Det innebär att om man ska spela så ska man först bestämma sig för vilken sida man ska spela på. Det är till och med möjligt att spela på utländska lottospel där svenskar egentligen inte kan spela. Det möjliggörs av så kallad lottobetting.

Man väljer ut sina nummer, precis som vanligt. Sen lämnar man in sin kupong. Dock är det inte till bolaget som driver spelet utan till ett bettingbolag. Man spelar på oddsen att just dessa siffror ska vinna. För dig som spelar är det inte speciellt stor skillnad och vinner du så får du vinsten av bettingbolaget.

Att spela på lotto

När man spelar på lotto, oavsett om det är vanligt lotto där du spelar direkt hos bolaget som arrangerar spelet eller via ett bettingbolag. Då börjar man med att välja vilka nummer man vill spela på. Många har speciella nummer som de väljer. Dessa kan representera viktiga datum eller på andra sätt signifikanta siffror i personens liv. Det samma gäller om man spelar keno.

Andra använder sig av slumpfunktionen och låter de siffror som slumpas fram vara de man till slut spelar på. När man valt vilka nummer man ska spela på så lämnar man in kupongen. Oavsett om dragningen sker fysiskt med bolar, som det traditionellt har varit, eller digitalt så är det slumpen som avgör vilka nummer som dras.

Det går alltså inte att vara bättre eller sämre på lotto. Erfarenhet ger inte en fördel, något som det gör i många andra spel. Men det är ingenting som gör det mindre roligt att spela. Mängder av svenskar kan intyga att lotto är spännande och roligt och att det är därför man spelar. Att man kan vinna små eller stora summor pengar kan ibland till och med vara sekundärt.

Om man väljer att spela på ett av de stora utländska lottospelen genom lottobetting, då finns möjligheten till att vinna summor som är astronomiska. Dock är det otroligt svårt att vinna dessa, men spelar man inte så är chansen lika med noll.

 

Most read

Load more