Casino

Vilka spel liknar Uno mest?

Uno är ett av de mest populära och älskade kortspelen i världen. Det är enkelt att lära sig och kan spelas av både vuxna och barn. Men ibland kanske du vill prova något nytt som liknar Uno men med en twist. I den här artikeln får du förslag på spel som liknar Uno, men som också är unika. Om du vill veta mer om Uno, Klicka här.

Dos

Dos är uppföljaren till Uno och skapades av samma företag, Mattel. Precis som Uno är Dos ett kortspel som handlar om att bli av med sina kort så snabbt som möjligt. Dos spelas med en specialkortlek som inkluderar numrerade kort i fyra färger samt specialkort som ”Wild Dos” och ”Color Match”.

Den största skillnaden mellan Uno och Dos är att det går att spela två kort samtidigt istället för bara ett vilket skapar nya strategiska möjligheter.

Skip-Bo

Skip-Bo är ett annat kortspel som liknar Uno. Målet i Skip-Bo är att bli av med alla sina kort genom att spela dem i sekvenser på bordet. Det är ett spel som är enkelt att lära sig och passar för alla åldrar. Skip-Bo erbjuder en twist genom att inkludera ”Skip-Bo”-kort som kan användas som vilket nummer som helst, lite som joker-kortet i en vanlig kortlek.

Phase 10

Phase 10 är ett kortspel som kombinerar element från Uno och rummy. I spelet används en kortlek som inkluderar numrerade kort i fyra färger samt ”Wild”- och ”Skip”-kort. Spelets mål är att slutföra tio olika faser genom att samla kombinationer av kort som uppfyller specifika villkor, till exempel en sekvens av sju kort i samma färg eller en samling av tre kort med samma nummer. Spelarna måste samtidigt försöka bli av med sina kort genom att spela dem på bordet eller på andra spelares faser. I Phase 10 har du ett spel med en spännande blandning av strategi och tur som passar både nybörjare och erfarna spelare.

Crazy Eights

Crazy Eights är ett kortspel som till stora delar påminner om vändåtta. Det går ut på att du ska bli av med dina kort genom att matcha det senast spelade kortets nummer eller färg. I kortleken ingår ”Crazy Eight”-kortet, som fungerar som en joker och kan användas för att byta färg. Detta skapar en rolig och oförutsägbar dynamik.

Flinch

Flinch spelas med en specialkortlek som består av kort numrerade från 1 till 15. Målet med Flinch är att bli av med alla sina kort genom att spela dem i stigande ordning på bordet. För att göra spelet mer utmanande och strategiskt har Flinch en unik spelmekanik där spelarna måste lägga sina kort i en ”reservhög” och använda dessa kort för att spela på bordet. Detta kräver att spelarna planerar sina drag noggrant och tänker på vilka kort de vill behålla i sin reservhög.

Med dessa fem förslag i åtanke har du tveklöst några roliga alternativ att ta till om du vill ha lite variation när du spelar med dina vänner. Alla dessa kortspel är roliga, stimulerande och tillräckligt enkla för att i princip vem som helst ska kunna lära sig reglerna på några minuter.

Most read

Load more