Casino review

Betfair

Läs mer

Tycker du om bra odds som är satta av spelarna själva framför traditionella bookmakers? Vill du ha möjlighet att spela både för och mot specifika resultat på sportsmatcher och turneringar? Eller vill du bara ha lite avkopplande roulette- eller pokertid? Då kan Betfair vara platsen för dig, oavsett om du gillar superligan, dartsspecialisten eller bara gillar att sitta vid pokerbordet.

 

Spelsidan Betfair öppnade först år 2000 och sedan dess har det gått raskt framåt. De har blivit världens största online-spelsajt med över en miljon spelare över hela världen och en omsättning redan år 2014 på över 390 miljoner pund. Deras senaste reklamvideo, med skådespelaren Clive Owen, har gjort sitt för att förklara hur enkel och effektiv Betfairs spelmodell är, när det gäller back- och layodds.

 

Kom snabbt igång med Betfair

För att komma igång med att spela på Betfair, måste du naturligtvis skapa ett Betfair-konto. Den här processen är enkel och tydlig och liknar den vid alla andra online-spelsajter och odds-sidor. Gå bara till Betfairs webbplats, klicka på ”registrera dig nu” och du flyttas över till en navigationsruta där du anger din information och dina säkerhetsfrågor och valuta etcetera.

 

Här kommer nya användare vanligtvis också att mötas av en bonus, som borde få igång spellusten och att satsa och oddsa på en massa olika spel. Naturligtvis kan du också skapa en användare – och använda alla andra funktioner – genom att ladda ner och använda Betfair-appen; Android-användare bör dock vara medvetna om att Google Playstore inte tillåter spelappar, så du måste ladda ner appen via Betfairs egen webbplats.

 

Välj mellan en massa olika matcher

När du har skapat en användare kan du välja mellan en mängd matcher och spel, som du vill spela på. Här är utbudet mycket lik andra spelsajter som Unibet och Bet365 och du kan mycket snabbt bilda dig en översikt över livematcher, se höjdpunkter, få en lista över utvalda matcher med odds-boost eller ökande odds. Eller så kan du följa kampanjer och läsa analyser via Betfair blogg och se vilka matcher som kan streamas live på Betfair Live Video eller via TV.

 

Betfair-odds

En av de coola funktionerna hos Betfair är att du kan sätta dina egna odds. Till exempel på matcher där du inte är nöjd med de förangivna oddsen som man kan välja mellan. Du sätter helt enkelt dina egna odds på vissa matcher och kan sedan se om det finns andra Betfair-spelare som satsar. Detta ger dig en klar fördel jämfört med traditionell betting och är den banbrytande aspekten med betting exchange, som följer samma logik som en aktiehandel på börsen, där du stänger ut mellanhanden och kan på så sätt mycket snabbare och lättare skapar egen tur än om du spelar via en booker.

 

Betfair Cash Out

En annan cool funktion är Cash Out, där du kan stoppa spelet i god tid och eventuellt. minska förlusterna om ditt favoritlag, mot förväntan, spelar riktigt dåligt (och du vill att de ska vinna). Cash Out kan användas både före eller under en match, men hittills bara på en del utvalda matcher, så du bör hålla ett öga på Cash Out-ikonen i matchöversikten. På detta viset kan du alltså dra dig ur – en pågående match – om du redan kan gissa dig till hur matchen kommer att sluta.

 

Hur man köper och säljer spel

När du har skapat ditt Betfair-konto är det relativt enkelt att börja spela. Du väljer bara ett spel från sportmenyn och där ser du även när spelet startar. Du kan också se matchresultat och matchstatistik för varje match, och naturligtvis odds på kategorier som: match-odds, totalt antal mål, handikappspel, korrekta poäng/mål och mycket mer. Och då är det bara att följa magkänslan och kunskapen.

 

Som något intressant tillåter Betfair, som ovan nämnt, back- och lay-betting där du både kan köpa och sälja matcher med andra Betfair-spelare, beroende på om du tror att matchen eller spelet går hem. Vanligtvis satsar du på att vinna en kamp, ​​men med Betfairs Lay-funktion (sälja) kan du nu också satsa på att något inte kommer att hända. Och oddsen väljer du själv – men kom ihåg att Betfair tar ut en liten vinstprocent.

 

Hur du får dina pengar utbetalda från Betfair

När du är nöjd med dina vinster eller helt enkelt vill ta ut dina pengar från Betfair är det ganska enkelt. Gå bara in på ditt konto och hitta knappen ”utbetala pengar från Betfair.” Då ser du när pengarna blir tillgängliga för utbetalning. Det bör noteras att du bara kan ta ut från ditt huvudkonto och om du har ett annat konto (pokerkonto) måste pengarna först
överföras till huvudkontot.

 

Naturligtvis måste man gå igenom Betfairs id-verifieringsprocess först. Både för din egen säkerhet men också för att Betfair ska kunna bedöma om du är gammal nog för att spela såväl som för att godkänna din profil, vilket görs med ett officiellt identitetskort och en adressbekräftelse, och sedan måste du naturligtvis verifiera dina bankuppgifter. Beroende på vilket betalningssätt du väljer, sker sedan en överföring som tar mellan 24 timmar och 3-5 dagar.

 

Läs enkelt om funktioner

Om du får problem med Betfair kan du söka i deras utmärkta hjälpsökruta och får då en solid översikt över alla funktioner, regler och tekniska utmaningar som kan vara relaterade till spel och ditt konto. Till exempel om ditt konto har blivit låst, om du vill läsa mer om kampanjer eller tror att ditt spel har avgjorts felaktigt. Tänk dock på att Betfair är en stor portal med många användare och att kundsupporten handlar utifrån det.

 

Du gör förmodligen dig själv en liten tjänst om du glider förbi Betfairs recensioner på Truspilot innan du registrerar dig. Även om betting- och spelsidor kan vara lite komplicerade för nybörjare är detta systemet även, att bedöma utifrån kommentarerna, också lite väl svårt även för den mer avancerade användaren. Betyget 8% på utmärkt och 80% på dåligt kan väl tala för sig själv – men naturligtvis måste du bilda dig din egen uppfattning och ha i åtanke att det definitivt finns skäl till varför Betfair har blivit världens största spelsajt.