Guide till Starcraft 2 betting

Starcraft 2 är ett realtidsstrategispel som släpptes 2010. Det är uppföljaren till Starcraft, sci-fi-spinoffen av den ursprungliga Warcraft RTS-serien. Även om spelet funnits i över ett decennium är spelet så väl som betting på det fortfarande populärt.

Vad är det egentligen som gör SC2 så efterfrågat bland betters? Tja, det är ett otroligt komplext spel som ger spelare full kontroll över sitt spelande, med liten eller ingen slump alls, och som endast fokuserar på spelarens skicklighet. Dessutom har SC2 sina frekventa uppdateringar och två stora expansioner att tacka för dess uppmärksamhet.

Du som lockas av Starcraft 2 och inte minst betting på eSporten kommer finna vår guide väldigt behjälplig. Här går vi igenom grunderna av själva spelet, samt diskuterar hur och var man bettar på den populära speltiteln.

Vad är Starcraft 2?

Starcraft 2 är som sagt ett realtidsstrategispel. SC2 är en av Activision-Blizzards främsta eSporter och ett av de moderna tävlingsspelen som har funnits längst i branschen. I över ett decennium har nämligen Starcraft lockat till sig eSportfans från länder världen över, inklusive betters.

I början av SC2 väljer varje två spelare en av tre olika ”raser”: Protoss, Zerg och Terrarans.

Protoss är en utomjordisk ras med fokus på starka enheter och avancerad teknologi, med bland annat warpgates och splash-skada.

Zerg är en insektsliknande armé som är snabbare än någon annan ras, men som anses vara något svagare än andra raser.

Terrarans är den ras som representerar människor och har ett fokus på en effektiv hit-and-run-taktik. De har dock en svagare armoring, något som är negativt på lång sikt.

Varje spelare börjar med 12 så kallade ”arbetare” och en bas. Dessa arbetare utvinner mineraler, vilka kan användas för att spelarna ska kunna skaffa fler arbetare, strukturer och enheter.

När matchen fortskrider sänds arméer ut för att strida mot fienderna, varav bägge spelare använder resurser för att utveckla sina förmågor och bygga kraftigare enheter. Målet? Förstöra motståndarens bas.

Hur bettar man på Starcraft 2?

Som med alla eSporter går det även att betta på Starcraft 2. Den största turneringen är ju helt klart Starcraft 2 World Championship Series som även visar på hur pass stort spelet faktiskt är. Men det finns även andra stora turneringar i vilka spelare tävlar i Starcraft 2, som Starladder, Electronic Sports League och DreamHack.

Med så många tävlingar som finns i olika regioner världen över så finns det naturligtvis också massvis av spelbolag att vända sig till för betting på eSporten. Men innan du börjar leta efter platser att spela på oddsen av en Starcraft 2-match på gäller det att du vet hur Starcraft 2-betting verkligen går till.

Starcraft 2 bettingmarknader

Till att börja med gäller det att känna till vilka bettingmarknader som finns för SC2. Det vill säga vilka utkomster av spelet som du kan betta på.

Vanligast är det att betta på matchvinnaren, varav denna bettingmarknad är mest känd som 1X2. Det betyder alltså att man antingen bettar på att Lag 1 slår Lag 2 (1), att Lag 2 slår Lag 1 (2) eller att matchen slutar oavgjort (X).

Man kan även spela på vinnaren av en hel turnering. Gentemot betting på matchvinnare betyder detta att man måste vänta tills hela turneringen är över för att få sin eventuella vinst. Det kanske känns tråkigt att behöva vänta, men samtidigt tenderar vinsterna på denna bettingmarknad vara mer lukrativa.

Över/under är också en populär bettingmarknad för SC2. Det innebär helt enkelt att man satsar på att resultatet av en enskild match eller en hel turnering blir över eller under det resultat som spelbolaget bestämt i förväg.

Starcraft 2 odds

Betting odds representerar hur sannolikt det är att ett specifikt resultat inträffar under en match eller en turnering. På så sätt kan man räkna ut hur mycket pengar man kommer vinna om man lyckas pricka rätt resultat. I Sverige använder spelbolag sig av decimalodds, som bäst tolkas som en multiplikator. Satsar man till exempel 100 kronor på ett spel SC2 till oddset 1.50 betyder det att man vid vinst får tillbaka 150 kronor. Detta då 100×1.50=150.

Dra nytta av oddsbonusar

För att öka ens vinstchanser ytterligare kan man alltid lägga anspråk på odds bonusar från olika spelbolag. Odds bonusar är nämligen förmånliga erbjudanden som spelbolag delar ut i samband med registrering till nya spelare. Hur dessa odds bonusar ser ut skiljer sig från spelbolag till spelbolag, men vanligast är det helt enkelt ett visst belopp gratispengar man kan spela för på specifika spel, som SC2.

Så blir du en bättre SC2-better: 3 enkla steg

Nu när du lärt dig grunderna kan vi börja ge dig tips på hur du utvecklar dina strategier och så småningom blir en bättre better.

Streama SC2 och spela spelet

Blizzards realtidsstrategispel kräver att spelarna är väl insatta i SC2 och lär sig rätt taktiker för att vinna. Som better kräver det därför att även du är engagerad i spelet då du på så sätt kan utveckla dina spelkunskaper. Att förstå de olika spelarnas och lagens strategier kommer kunna hjälpa dig på vägen att vinna din bets. Och som du säkerligen redan vet är det bästa sättet att lära sig mer om eSporter genom att streama matcher och själv spela spelet.

Välj det bästa spelbolaget

När du är bättre insatt i SC2 och deltagande spelare är det dags för dig att jämföra olika spelbolag. Det finns en handfull saker att tänka på, som till exempel vilka bettingmarknader som erbjuds, hur bra oddsen är och vilken oddsbonus som erbjuds. Viktigast av allt är dock att se till att spelbolaget är licensierat och erbjuder rimliga odds.

Ge det sin tid

Ingen blir en framgångsrik better över en dag. Det kräver att du förfinar dina spelkunskaper regelbundet och går försiktigt fram för att du ska lyckas. Övning ger färdighet och därför är det så viktigt att du tränar från och till samt håller dig uppdaterad med spelet, spelarna och deras spelform. Att ge det sin tid gäller även för din bankrulle – börja inte för stort utan öka bankrullen gradvist i takt med att du utvecklar vinnande strategier.