Betting

Så fungerar Europatipset 

Europatipset går ut på att pricka in 13 matcher för högsta vinst. Stryktipsets har fokus på England och Sverige. Europatipset tar in matcher från hela Europa. Europatipset är för dig som uppskattar europeisk storfotboll. Två spelomgångar i veckan, en mer än Stryktipset. Spela kan du göra hos Svenska Spel online eller via deras spelombud.

Så här spelar du Europatipset

Så fungerar Europatipset: Europatipset spelas på samma sätt som Stryktipset. Du ska bara (!) att pricka in 13 matcher. Markera etta (1) om du tror på hemmaseger, kryss (X) för oavgjort och tvåa (2) för bortaseger. Du måste ha minst 10 rätt på de 13 matcherna. Det går naturligtvis markera fler än ett tecken per match men då går också den totala kostnaden upp. En halvgardering dubblerar kostnaden medan helgardering tredubblar den.

Poolspel från Svenska Spel

Topptipset, Stryktipset, Europatipset är alla exempel på Svenska Spels pool-spel. Europatipset och Stryktipset precis samma typ av spel. Skillnaden är att Europatipset är inriktad på all europeisk storfotboll, snarare än bara svenska och engelska ligor. Topptipset innehåller 8 matcher från Stryk- och Europatipset. Där behöver du alla 8 rätt. Topptipset är som Powerplay, fast för fotboll.

Spela tillsammans för bättre vinstchans

Europatipset, Stryktipset och Topptipset är bland annat populära för möjligheten att spela tillsammans. Du kan spela tillsammans med vänner, kollegor eller med spelproffs. Det blir nåde roligare, samtidigt som det ökar chansen för vinst. Upp till 50 personer kan gå ihop i ett ”lag” och spela. Man kan även vara vara färre. Bara genom att vara några fler får man en högre pott att spela för.

Hur ska du vinna stort?

För att få 13 rätt behöver du tålamod. Det är inte helt enkelt att pricka alla. Det är inte säkert du vinner så mycket vid 13 rätt heller. Vinner väldigt många delas vinsten så pass mycket att det inte blir mycket kvar. Vi har samlat några tips för dig som vill nå de stora vinsterna.

Det tar tid med förberedelser

Att analysera är av de roligaste sakerna om du är sport- och spelintresserad. Det går att göra det enkelt för sig. Du kan titta lite på tabellen, ett par tidigare matcher och de befintliga oddsen. Fast, gör du en utförlig analys kan det betala sig. Studera hur laget varit spelmässigt och skademässigt de senaste omgångarna. Informera dig om hur det ser ut med avstängningar och annat. Du får en stor fördel gentemot andra spelare.

Spelbolagens odds är oftast ganska bra

Spelbolagen är specialister på sina spel. Deras kunskap om skadeläge, motivation, och andra detaljer som rör matchen är stor. Därför är deras odds är i många fall väldigt nära sanningen för ett troligt matchresultat. Vad spelbolagen tror om en match är något man ska sätta värde på. Om du sedan jämför med hur andra spelar kan du hitta intressanta matcher.

Reduceringsverktyg

Reduceringsverktygkan vara svåra att förstå sig på men värt att lära sig. Ju fler rader du lämnar in, desto större chans till vinst. Det innebär också ett dyrare spel. Reduceringsverktyg ger möjlighet att minska och optimera kostnaden. Det finns många olika reduceringstjänster på nätet. Många av dem är gratis att använda. Seriösa spelare rekommenderas att kolla upp reduceringsverktyg.

Spela tillsammans ger ökade vinstchanser

Europatipset kan göras till en gruppaktivitet. Du kan spela ihop med kompisar, släkt eller kollegor. Det ger både en trevligare spelupplevelse och att ni delar på kostnaderna. Då kan man också lämna in betydligt fler rader för bättre vinstchanser. När man köper andelar i en spelbutik eller via Svenska Spel online använder man funktionen Spela Tillsammans.

Det tar tid

Du har studerat fem tidigare matcher för alla inblandade lag. Du känner till vem som har ont i hälen och vilka som inte kommer spela. Du har lämnat in en närmast perfekt rad, tycker du… Resultat: 11 rätt, utan utdelning… Det är bara något man får vänja sig med. Poolspel har stor variation. Att få 13 rätt är inte lätt. Spelar du varje vecka, studerar och tror på dina rader finns möjlighet att vinna långsiktigt. Vad som behövs är tålamod.

Spela enkelrader

Att spela enkelrader är att markera endast ett tecken per match. Det kallas också för spik. Det innebär att du bara använder ett tecken per match. Det blir ett billigt spel. Om du spelar hos ett spelombud måste du spela minst två rader för två kronor. Om du däremot spelar via Svenska Spels hemsida eller app räcker det med en enkelrad.

Så fungerar halvgarderingar

Halvgarderingar ger större chans till vinst än bara enkelrader. Halvgarderingar betyder att du fyller i två tecken på ett antal matcher. Det är bra att använda vid osäkra matcher. När du halvgarderar markerar du alltså två tecken per match. Varianter som finns är 1-X, X-2, 1-2. Kostnaden fördubblas för varje halvgardering.

Så fungerar helgarderingar

Om det är riktigt osäkra matcher kan det vara läge för en helgardering. Du kryssar i alla tänkbara resultat och får garanterat rätt. Såklart blir din kupong dyrare för varje helgardering. Insatsen tredubblas varje gång. Skulle du fylla i nio helgarderingar skulle kostnaden exempelvis bli närmare 20 000 och det är inte ens säkert att 13 rätt skulle täcka det.

Systemspel

När du använder fler än ett tecken per match kallas att spela system. Det finns olika typer av system-spel. M-systemet är det mest kända men det finns också R- och U-system. M-systemet är troligen det populärast på Europatipset, kanske för att det ansesvara lite enklare att använda. Systemspel handlar om att fördela insatsen och därmed också vinstchansen.

M-system

Det är inte svårt att fylla i ett M-system. Det påminner om att spela enkelrader. När du använder M-system kan du gardera matcher på din Europatips-kupong. Du får ökade chanser att få in 13 rätt. Nackdelen med att spela M-system är att radinsatsen ökar på din Europatips-kupong. Du kan spela M-system hos Svenska Spel online eller via ditt spelombud.

R-system

När du väljer att spela på ett R-system räknar Svenska Spel automatiskt ut ett antal nyckelrader. Det är något du måste förhålla dig till. Ett R-system är R0-7-16. Där får du göra sju halvgarderingar och radinsatsen blir 16 kr. En del tycker att det är komplicerat att rätta R-system. M-system är lite populärare och anses vara enklare. När du ska rätta ett R-system använder du dig av en nyckeltabell.

U-system

U-system fungerar i ungefär som ett R-system. Du ska även värdera utgången med ett U-tecken för det utfall du tror mest på. När du ska spela på ett U-system måste du först välja ett fördefinierat system, exempelvis U 4-7-200. Det innebär fyra helgarderingar och sju halvgarderingar. Radinsatsen hamnar på 200 kr. Till skillnad mot R-system måste du också välja utgången på matcherna.

Europatipset PIX!

Tidigare Xperten heter nu PIX! på Svenska Spel. Det är ett utmärkt alternativ om du varken har lust eller tid att sätta dig in i veckans matcher. Det kanske är jackpot och du vill få in några rader. Då är PIX! en utmärkt spelhjälp. Du väljer bara att PIX! ska fylla i raderna och väljer vilken summa du vill spela för. Svenska Spels PIX! skapar sitt utifrån odds, hur övriga spelar och lämnar en del åt slumpen.

Följ Europatipset Live

När man lämnat in sin rad eller köpt en andel brukar man vilja följa sitt spel. Det är ju enormt spännande att välja ut en match att se och sen följa övriga notiser. Har du ingen möjlighet att följa en match live finns såklart andra möjligheter. Svenska Spels app eller hemsida har mycket information. Här kan du se liveresultat från alla matcher du spelat på. Det finns många andra sajter inom igaming och betting där du kan läsa nyheter och resultat.

Resultat, utdelning

För maximal utdelning måste du ha 13 rätt på din Europatips-kupong. 10, 11 och 12 rätt ger också vinst men inte lika hög som 13. 65% av all spelomsättning Europatipset går till vinster. Fördelningen ser ut som följande:

  • 13 rätt, får dela på 40 % av vinsten
  • 12 rätt, får dela 23 % av vinsten
  • 11 rätt får dela 12 % av vinsten
  • 10 rätt får dela 25 % av vinsten
  • 8 % går till garantifonden

Vad gör jag när jag vid vinst?

Du behöver en id-handling för att spela på Europatipset. Svenska Spel har det som krav det för att undvika uteblivna vinster. För att hämta ut vinst behöver både id-handling och din kupong. Spelombud betalar upp vinster upp till 20 000 kr. Om de är de högre än 20 000 kr men mindre än 5 000 000 kr betalas de till ditt bankkonto. Har du riktigt vunnit stort, över 5 000 000, kontaktar Svenska Spel dig och förklarar hur pengarna ska betalas ut.

Lottning hos Svenska Spel

Ibland inträffas något som gör att matcher blir uppskjutna. Det måste dock bli ett resultat efter spelomgången. Då lottas resultatet fram med hjälp av en slumptalsgenerator. Den tar hänsyn till odds. Ett resultat med lågt odds är mer sannolikt att inträffa än ett med högt odds. Om sju eller fler matcher blir inställda kommer hela omgången att betalas tillbaka.

Europatipset – för dig som gillar europeisk storfotboll

Topptipset, Stryktipset och Europatipset är alla pool-spel där du spelar på europeisk toppfotboll. Stryktipset fokuserar på engelsk och svensk fotboll. Europatipset hämtar från fler europeiska toppligor. Topptipset hämtar åtta matcher du två andra typerna. På Topptipset måste du pricka alla åtta rätt. När du spelar på Europatipset och andra poolspel måste du ha en stor del kunskap och en hel del tur. Då tar du hem storvinsterna!

Most read

Load more