Poker

Så blir du bättre på online poker

Har du ett ess i ärmen? Om inte, kommer du att ha det när du har läst den här artikeln. Vi har nämligen samlat våra bästa tips och tricks, så att du kan lära dig konsten att spela online poker och kan förvandla dina kort till en full hand med vinst.

 

Kanske har du det grundläggande på plats, om du har spelat vanlig poker. Men faktiskt krävs det lite omskolning för att gå från vanlig poker till online poker. Här finns det nämligen andra faktorer som du inte kan överföra direkt från vanlig poker. Inte minst de många medspelarna, som är ’osynliga’ i online poker.

 

Börja med låga insatser

Om du redan har många års erfarenhet av vanlig poker, kanske du vill satsa mycket pengar på spelet när det kommer till online poker, men det kan vara en bra idé att ha is i magen. Som sagt finns det andra faktorer att tänka på när det gäller att spela online poker, jämfört med vanlig poker. Så gör dig själv en tjänst och bekanta dig med den här spelformen, innan du öppnar upp plånboken. Annars kan du riskera att de första upplevelserna inom online poker blir väldigt dyra.

 

Ha is i magen

Det råder ingen tvekan om att man kan bli väldigt känslomässig och reagera på sin intuition när man spelar poker. Men det kan vara en bra idé att hålla tillbaka några av dessa reaktioner när du spelar online poker. För poker, om något, är ett spel som handlar om matematik och logik. Så det gäller att fatta rätt beslut och inte agera på impuls. Så ha is i magen, ta god tid på dig och lär känna pokersituationen. Utvärdera situationen från gång till gång, och räkna inte med att du vinner – eller förlorar.

 

Du kan med fördel göra en utvärdering av ditt spel efteråt, så att du kan bli klokare på ditt spel och dina handlingar i de flesta situationer. Vad fungerade bra, och vad fungerade mindre bra? Hur förändrade spelet sig för dig, när lät du känslorna ta över? Gör en samlad observation över ditt spel och justera dina handlingar inför nästa spel, så får du ut det mesta av dina insatser.

 

Undvik att få panik

När spänningen är som högst och man märker att priset är inom räckhåll – eller på väg utför – stiger pulsen och lusten att satsa allt eller att kasta in handduken. Men låt dig inte slås ut av en dålig hand. Även världens bästa pokerspelare måste se sig själv bli slagna då och då. Det gäller att inte få panik och komma ihåg att nästa hand kan vara din hand.

 

Övning ger färdighet

Rom blev som sagt inte byggt på en dag. Och du kan inte förvänta dig att bli en stjärnspelare från en dag till en annan. Om man vill bli duktig på något, så gäller det samma i poker som med allt annat: Övning ger färdighet.

 

Så ju mer du spelar, desto bättre blir dina utvecklade pokerfärdigheter. I längden kommer du att bli mer och mer bekant med spelet och lära dig att tyda tecknen i bestämda pokersituationer, och veta när du ska lägga dig och när du bör höja.

 

Hoppas din nästa runda online poker blir en riktigt kul stund.

Most read

Load more