Casino

Pokerhänder i Texas Hold’em pokerspel

I denna lilla artikel vill vi presentera dig för de olika pokerhänder som finns i Texas Hold’em poker.

 

Det finns totalt 10 pokerhänder och dessa går från högsta till lägsta i en hierarki som inte kan brytas. Så det mest grundläggande du måste lära dig innan du ger dig på en runda Texas Hold’em är just de olika händerna. Se här:

 

  • Royal Flush – Den bästa handen i poker och därför också den svåraste att få. Den består av korten 10, knekt, drottning, kung och ess i samma färg.
  • Straight Flush – Andra bästa handen och mycket lik Royal Flush, men här behöver korten bara vara i samma färg och kan vara i en slumpmässig ordning.
  • Fyrtal – Fyra av samma kort. Om det finns flera spelare med fyrtal så vinner den hand som har de högsta korten.
  • Full House – Består av fem kort i samma färg. Ordningen är underordnad. Om flera har full house vinner spelaren som har de tre högsta korten.
  • Flush – Består ganska enkelt av fem kort i samma färg där ordningen är underordnad. Om flera har en Flush vinner den med högsta kortet.
  • Straight – Är en pokerhand med korten i ordning, men inte av samma färg. Ess kan följa el kung eller starta en straight med en efterföljande tvåa.
  • Tretal – Tre av samma kort, till exempel tre kungar. Handen slutförs med de två högsta tillgängliga korten.
  • Två par – Det här är två par av kort. Det kan till exempel vara två ess och två kungar. Det sista kortet som slutför handen är det högsta tillgängliga kortet.
  • Par – Är ett par av kort, till exempel två kungar. Handen slutförs med de tre högsta tillgängliga korten.

 

Högsta kortet – Är den lägsta pokerhanden i Texas Hold’em och är vad du har till hands om du inte har någon annan pokerhand. Det högsta kortet i din hand är det som avgör dess värde.

 

Alla kort följer den grundläggande ordningen som i andra kortspel. Det högsta kortet är därför alltid esset, följt av kungen, drottningen, knekten och så vidare. Ofta kan spelare sitta med samma hand – här tittar man på det sista kortet som slutför handen som det avgörande kortet för vem som vinner. Ett exempel är en Straight, där det högsta kortet avgör vinnaren – en straight från tio till ess är högre än en straight med nio till kungen.

 

Om en pokerhand inte består av framåtkort, som till exempel fyrtal, så tittar man på det sista kortet som det högsta kortet som finns tillgängligt. Med ”tillgängligt” kan det vara ett kort som en spelare sitter med i handen eller ett kort som ligger på bordet.

 

Följande översikt lånas av Unibet.se

 

Most read

Load more