Casino

Better Collective förvärvar eSports-portalen vid ett avtal på € 34,5 miljoner

Better Collective har nu avslutat förvärvningen av eSports-portalen HLTV.org Aktiebolag i ett avtal till ett värde av upp till € 34,5 miljoner.

 

I första omgången betalar Better Collective de € 26,4 miljoner för att köpa HLTV.org som inkluderar HLTV.org och dust2.dk. De resterande 8,1 miljoner EUR blir fördelat i tre separata utbetalningar. Dessa ska spridas ut över de kommande tre åren.

 

HLTV.org grundlades i Danmark 2002 och erbjuder i dag nyheter från eSport och specialiserar sig i CS:GO. Användare kan igenom HLTV.org få åtkomst till CS:GO-matchupplysningar och spelare- och laguppställningar och hemsidan har mer än 26,5 miljoner besök varje månad.

 

HLTV.orgs grundläggare kommer forsatt att styra den dagliga driften av verksamheten under de kommande tre åren. Det är för att säkra att den fortsatta utvecklingen av portalen och det lokala samhället.

 

Den administrerande direktören av Better Collective Jesper Søgaard har uttalat sig: ”Vi har noggrant analyserat och granskat eSports under lång tid. Det är en snabbt växande industri och vi betraktar eSports som en idealisk utveckling av vår sportfokuserade verksamhet.”

 

”Vi förväntar starka synergistiska effekter, då många bettingoperatörer vi samarbetar med i dag också erbjuder eSports, så jag ser fram emot en välmående framtid för eSports hos Better Collective med våra nya kollegor.”

 

HLTV.org direktören Martin Rosenbæk la till: ”Att bli medlem av Better Collective-gruppen kommer stötta vår ambition om att bli det föredragna CS:GO-brand för eSport-entusiaster över hela världen. Med över 15 års erfarenhet innanför eSports betting har gruppen Better Collective en djup förståelse för sportvärlden.”

 

https://bettercollective.com/press/

Most read

Load more