Casino

Sverige tillkännager strängare regler för lootlådor

Svenska Konsumentverket har i en rapport varnat mot de potentiella farorna och negativa element som hittas i utvalda datorspel. Denna rapport har skickats till Spelinspektionen här i Sverige.

 

Rapporten innehåller ett antal rekommendationen och åtgärder som skulle minska de negativa effekterna av gambling i Sverige.

 

Rapporten innehåller nämligen det faktum att många datorspelare och experter ser en hög grad av sammanhang mellan att köpa/handla lootlådor i populära datorspel med gambling för pengar. Samtidigt som köp av en lootlåda utan att veta om det finns något värdefullt i den inte kan jämföras med gambling, kan en lootlåda med ett värdefullt innehåll som växlas mot pengar möjligtvis falla under spellagen här i landet.

 

Det är nu upp till Spelinspektionen att läsa rapporten och avgöra om den ligger till grund för ytterligare lagstiftning kring de populära lootlådorna.

 

Sveriges socialminister Ardalan Shekarabi konstaterar att det är viktigt för regeringen att alla konsumenter är skyddade och inte minst gällande datorspel som riktas till barn och ungdomar har ett högt ansvar.

Most read

Load more