Casino

Samlad omsättning på den svenska spelmarknaden i 2019

Den svenska spelmyndigheten, Spelinspektionen har rapporterat den samlade omsättningen på den svenska marknaden för alla operatörer med en svensk spellicens. Den samlade omsättningen landade på 24,8 miljoner kronor för hela året 2019.

 

Online pengaspel, gambling, betting och spel på kryssningsfartyg på svenska farvatten hade den högsta samlade omsättningen på 14 miljoner kronor.

 

Statsägda lotterier och spelmaskiner hade den andra högsta omsättningen på 5,9 miljoner svenska kronor.

 

Den samlade omsättningen för fjärde och sista kvartalet 2019 landade på 6,7 miljoner kronor och är därmed det högsta av alla kvartal i 2019 – det är samtidigt en stigning på 12% från det tidigare kvartalet.

 

Spelinspektionen informerar dock att alla tal är tillfälliga i det att de tar utgångspunkt i de informationer som skatteverket har på nuvarande tidpunkt.

 

I slutet av det fjärde kvartalet 2019 hade i allt 48 000 svenskar valt att frivilligt exkludera sig från pengaspel och gambling via Spelinspektionens app/service Spelpaus – det är en samlad stigning på 16% sett i förhållande till det tredje kvartalet 2019.

 

Från mars månad 2020 hade i allt 96 verksamheter tillstånd och spellicens till att erbjuda pengaspel eller kommersiell gaming på den svenska marknaden.

 

https://www.spelinspektionen.se/press/nyhetsarkiv/spelbolag-med-svensk-licens-omsatte-248-miljarder-kronor-under-2019/

Most read

Load more